Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2012 18:40 - Най-силният мъж на планетата тренира в бомбоубежище в Перущица
Автор: maania Категория: Новини   
Прочетен: 2741 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 04.11.2012 18:42


  image   Той е на 27 г., тежи 140 кг и е висок 197 сантиметра. Това са мерките на най-силния българин и мъж на планетата Стоян Тодорчев. Тодорчев, който има седем световни рекорда в силовия многобой, единият от които го записа и в Книгата на Гинес, тренира и живее в Перущица. Българинът смая руснаците, като успя да помръдне най-големия транспортен самолет от 195 тона на шоу в Уляновск. Возилото е колкото 7-етажен блок и нашият исполин го изтегли на 6,39 м за 13,47 секунди заедно с още осем негови колеги.Къде и как тренира най-силният мъж на планетата, който вдигна 22 пъти пикап и “прелетя” с два метални куфара по 135 кг? Колко изяжда за да поддържа физическата си форма, разказа безспорният фаворит в зрелищния силов многобой Стоян Тодорчев, разказва в репортаж “Марица”.

Започнах, когато бях на 19 години. Преди това тренирах силов трибой, но бях разочарован от субективизма в този спорт. Прехвърлянето ми стана случайно, след като един ден ми звънна приятел и ми предложи да опитам, спомня си 140-килограмовият исполин.
Още при първото си участие на републиканското през 2004 г. печели титлата с рекорд.

www.facebook.com/syvetnik


Побеждавал е всички действащи световни шампиони. В руската столица Стоян е в компанията на най-големите звезди и ги оставя след себе си в резултатите. Дисциплините са шест - теглене на 10-тонен камион, вдигане на пудовка с една ръка, силова стълба - пирамида с 6 стъпала, високи 41 см, с тежест 180, 200, 220 кг, с които трябва да се изкачат стълбите за време, мъртва тяга с 320-килограмова тежест за брой повторения, фермерска разходка и така наречените Камъни на Атлас, които се вдигат на различна височина.

Признава, че най-сигурен се чувства в дисциплините “фермерска разходка” и кобилица, като в последната трябва да бъде пренесена тежест от 360 кг.

Българинът се готви сам, няма треньори. Сам си е направил и собствена зала с уреди в Перущица като пригодил за целта бомбоубежище в училище. В подготовката и участията го подпомагат Колежът по икономика и администрация, където Стоян учи втора година “Стопанска икономика”. Смята да се реализира като икономист или банкер. Сред спонсорите му е и собственикът на напитките “Парти клуб” Асен Долев.

При мен животът е казарма. Спортът е егоист и си иска своето. Няма време за почивка и отпускане. Нужно е постоянство и желязна дисциплина, за да се справиш, обяснява Стоян и допълва, че това калява волята и прави характера по-твърд. Но, разбира се, всичко е свързано и с много лишения и съобразяване - режим на хранене и тренировки, обяснява Стоян. В залата влиза пет дни в седмицата за по два часа. Рисковете от контузии са много, тъй като силовият многобой не е статичен спорт, а свързан с много движение с тежести.

За поддържането на физическата си форма Тодорчев се нуждае от силна и енергийна храна. За това са нужни минимум 30-40 лв. на ден.
Преди похапвах повече и не подбирах, сега гледам да е по-качествена. Тя трябва да е пълноценна, богата на белтъчини. Както казва народът, храната прави борбата, убеден е Стоян и признава, че любим му е крем-карамелът и от него може да изяде една тавичка.

За жителите на Перущица Стоян е гордост. Съгражданите му го описват като тих, скромен и непарадиращ с физиката си и успехите в спорта. На въпроса какво може да нарани и прекърши 140-килограмов мъжага Стоян обяснява: И аз съм човек, и аз съм уязвим, не съм извънземен. За момчетата в нашия спорт важи: “Твърдите черупки, са меки отвътре”. А затова как внушителната му физика въздейства на женския пол Стоян смята, че мускулите и юмруците не правят мъжа. А относно това каква жена би допуснал да стои до него Стоян обяснява, че тя трябва да бъде земен и реален човек. Да не си служи с лъжи, тъй като съм безкомпромисен към тях и ги приемам като предателство, обяснява Тодорчев, който е необвързан в момента.

Най-силният мъж на планетата подарява всеки свой успех в спорта на публиката, тъй като я смята за най-ценната награда. Тя пък винаги му е вярна, показа го и на площада в Перущица преди дни, където състезатели от цялата страна в силовия многобой се събраха да премерят сили и превърнаха надпреварата в зрелищно шоу. Всяко излизане на Стоян на старта бе посрещано с бурни аплодисменти. Тодорчев се класира първи и достави удоволствие на съгражданите си като вдигна на площада 22 пъти пикап, а след това подари победата на тях




Гласувай:
2



1. zaw12929 - Страхотно е! Благодаря за инфор...
05.11.2012 14:13
Страхотно е! Благодаря за информацията.
цитирай
2. bojil - Кой пък взе и гласува против тая х...
05.11.2012 17:08
Кой пък взе и гласува против тая хубава за цяла България информация? Освен да е онзи гаден грък от aristotelis.blog.bg,който злобее срещу всичко Българско??!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: maania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 186288
Постинги: 70
Коментари: 112
Гласове: 120
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол